Forfattere fra Vestlandet

Det finnes en rekke fantastiske forfattere fra Vestlandet, les videre for å lære litt mer om noen av dem.

Amalie Skram

Dette er en av de mest berømte kvinnelige stemmene i Norges land. Hun har blitt beæret ved å få videregående skoler, gater og plasser oppkalt etter seg. Hun er også stadig aktuell i nyhetene og i samfunnsdebatten generelt, selvom det er over 100 år siden hun døde. Boken hun kanskje er aller mest kjent for er «Hellemyrsfolket».

Frode Grytten

Dette re en forfatter som er mest kjent for å skrive om byen der han vokste opp, nemlig Odda. Han har en bestemt stil som er godt likt av mange. Hans mest kjente verk er «Bikubesong» og «Flytande Bjørn», men dette er en forfatter som fortsatt gir ut bøker i stor hastighet.

Tomas Espedal

Dette er en forfatter som mange mener er ganske kontroversiell. Han er kjent for å skrive poetiske bøker, ofte med fokus på Bergen. Hans mest kjente bok er «Bergeners», som er inspirert av «Dubliners» skrevet av James Joyce. Han er også kjent for å ha en rekke vennskap med andre store forfattere, inkludert Karl Ove Knausgård. Han er å regne som en skikkelig bergenser, selvom han ofte er kritisk til det som foregår i byen.

Dette er bare noen av forfatterne som kommer fra Vestlandet, men det finnes også en rekke forfattere som har skrevet godt om Vestlandet uten å være der i fra selv. Dette er også forfattere som det kan lønne seg å sjekke opp i! Kanskje spesielt om du er fan av Vestlandet.