God litteratur

God litteratur om du interessert i investering

Har man en interesse for investering enten med erfaring eller har lyst til å lære, så er det alltid lurt å med ny kunnskap og nye perspektiver. Dette er noe man kan få gjennom litteratur. Du finner også masse annen god lesning på nett fra aviser, blogger og andre sider. Her vil du få noen gode boktips for deg med et øye for investering.

5 gode boktips om investering

Tilgangen til bøker har økt drastisk. Vi har godt fungerende bibliotek i de fleste byer med litt størrelse, vi har også gratis e-bøker med Allbok fra Deichman. Man kan bestille bøker fra Amazon dersom det er noe som ikke er like kommersielt og de har også egen app for e-bøker i Kindle. Her får du 5 bøker du bør vurdere:

1.   Kjell Inge Røkke av Gunnar Stavrum

Kjell Inge Røkke er en legende i norsk økonomi og mannen bak Aker. Få et innblikk i hans vei til rikdom og kanskje du kan lære noen tips for deg selv og din investering. Spesielt kan det være greit hvis du skal investere i det norske markedet som for eksempel i Aker sitt datterselskap med Cognite Aksje.

2.   The Little Book of Common Sense Investing av John C. Bogle

«The Little Book of Common Sense Investing» gir et rammeverk for å bygge en lavrisikoportefølje og lærer deg hvordan du kan ta de smarteste investeringsbeslutningene. Bogle forklarer også viktigheten av indeksfond og råder leserne til å ignorere moter innen investering og heller fokusere på å konstruere en bred og diversifisert portefølje.

3.   A Beginner’s Guide to the Stock Market av Matthew R. Kratter

Dette er en god bok for nybegynner som man bør lese før man starter med aksjer. Et sentralt område denne boken tar for seg er feilene investorer ofte gjør og hvordan de kan unngås. «A Beginner’s Guide to the Stock Market» dykker også ned i investeringsstrategier og metodene som er ideelle for nye og håpefulle investorer, noe som gjør dette til en flott lesning blant bøker om investering.

4.   The Intelligent Investor av Benjamin Graham

Boken sentrerer seg om Benjamin Graham sin velkjente strategi for verdiinvestering, eller praksisen med å kjøpe aksjer til priser lavere enn verdien. Med andre ord aksjer som for tiden er undervurdert av markedet. «The Intelligent Investor» viser leserne hvordan de kan tjene penger i aksjemarkedet uten å ta massive risikoer mens de takler det emosjonelle aspektet ved å investere. Denne oppdaterte versjonen inneholder kommentarer og fotnoter av finansjournalisten Jason Zweig, noe som gir et snev av modernitet.

5.   I Will Teach You to Be Rich av Ramit Sethi

Rådgiver og New York Times bestselgende forfatter Ramit Sethi skisserer et seks ukers program for 20- til 35-åringer for å lære de fire søylene i personlig økonomi; bank, sparing, budsjettering og investering. Sethi deler sine strategier for å eliminere studielån og gjeld; finne en balanse med å spare og bruke hver måned; og forbereder seg på å kjøpe hus eller bil. I den nyeste utgaven inkluderer han historier fra lesere og innsikt i psykologi ved å investere. Sethi prøver å demonstrere overfor investorer hvordan de kan gjøre investeringer som vokser med dem og deres mål, og hvordan de kan bruke pengene sine på tingene de vil uten å føle seg skyldig.