Jobbe som frilansjournalist innenfor reiseliv og turisme

De fleste liker å reise, og derfor er det alltid etterspørsel etter god reiselivsjournalisme som tar for seg steder det er flott å reise til. Som frilans reiselivsjournalist må man naturligvis like å reise, og regne med å være store deler av året på reisefot. I denne teksten gir jeg mine beste tips til deg som ønsker å dele din lidenskap for reisning ved å jobbe som frilansjournalist.

Tenk på målgruppen

Om man er glad i å reise, og har muligheten til å reise mye, er man ofte interessert i å oppleve helt unike ting. Når man skal skrive journalistisk innhold må man fokusere på målgruppen, som i de fleste tilfeller ikke vil være personer som reiser like mye som deg. Derfor må man tenke på at dette er personer som ønsker en større grad av komfort når de reiser på ferie. Selv om du hadde en flott opplevelse da du bodde på et vandrehjem midt i Marrakech, er det ikke sikkert at en eiendomsmegler fra Oslo vil trives like godt der! Lange flyreiser med flere mellomlandinger er kanskje noe man kan takle dersom man reiser mye – man kan jo alltids få tiden til å gå med Casino på nett, men for de som har begrenset med feriedager i løpet av et år er det ikke så interessant å bruke flere dager på å komme seg til og fra en destinasjon.

Prøv derfor å skrive tekstene slik at aktivitetene og severdighetene er noe som kan passe for alle og ikke blir for sært – eller for dyrt for den saks skyld. Ved å tenke på dette vil du også klare å selge flere tekster til aviser og reiselivsmagasiner!