Sørlandske forfattere

Det finnes en rekke spennende forfattere fra hele Norge, men i denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på forfattere fra Sørlandet.

Karl Ove Knausgård

Vi må jo selvsagt starte med en av de mest åpenlyse sørlandske forfatterne som finnes der ute, nemlig Karl Ove Knausgård. Det er ikke å stikke under en stol at det var mye kontrovers da Karl Ove Knausgård ga ut sine «Min Kamp»-bøker for rundt ti år siden. Disse bøkene har gjort suksess over hele verden og har blitt oversatt til en rekke språk.

Camilla Collett

Dette er en klassisk sørlandsforfatter som er en av Norges mest betydningsfulle kvinnelige forfattere. Boken hun er aller mest kjent for er boken «Amtmandens Døtre». Dette er en bok som fortsatt er relevant den dag i dag.

Gaute Heivoll

Dette er også en forfatter som har gjort stor suksess i Norge. Han har skrevet en rekke bøker, blant annet «Før jeg brenner ned», som ble gjort om til filmen «Pyromanen». Han har også skrevet en rekke bøker om andre verdenskrig, blant annet «Himmelarkivet», som er en bok som anbefales på det sterkeste.

Henrik Wergeland

Dette er en veldig kjent forfatter, men han var også kjent for sin aktive rolle i samfunnsdebatten. Han er nok mest kjent for bidra til at 17. mai er en såpass stor tradisjon som det er i dag. I tillegg har hans krevet en rekke bøker, som for eksempel «Hasselnødder». Han har også en rekke gater rundt om i hele Norges land oppkalt etter seg.

Dette er bare noen av sørlandsforfatterne du bør sjekke ut. Du kan også se om du finner noe av Vilhelm Krag eller Gabriel Scott. Dette er klassiske forfattere som har gjort det godt og som er en del av norsk litteraturhistorie. Kanskje vi skal skrive mer om sørlandske forfattere?